Google Chromecast 3 Smart - TV-dongle - Full HD

Met de nieuwe Google Chromecast stream je eenvoudig content vanaf een smartphone of tablet naar jouw televisie. Je sluit de Google Chromecast aan op een HDMI-poort van uw televisie, waarna je direct tv-programma’s, films, sport en games kunt streamen. Daarnaast kun je alles wat op jouw Android-tablet of -smartphone staat weergeven op jouw televisie. Je hoeft simpelweg enkel op het cast-icoon te drukken om content naar jouw televisie te streamen. Jouw smartphone of tablet is de afstandsbediening waarmee je kunt zoeken, afspelen, pauzeren en meer. Dankzij Fast Play wordt content snel geladen en met What’s On word je op de hoogte gebracht van nieuwe en populaire content.

29.97

Beschrijving

Chrome Cast 3
Met de Google Chromecast 3 geef je jouw televisie een betaalbare upgrade. Plug de Chromecast in de HDMI poort van je TV, laat de Chromecast even opstarten en stream je favoriete entertainment (films, muziek, meer) vanaf je laptop, computer, Smartphone of tablet naar je TV.

Wat is er nieuw?

  • Deze vernieuwde Chromecast werd in 2018 geïntroduceerd
  • Betere verbindingssnelheid, zo stream je zonder haperingen
  • Streamt in Full HD, 1080P op 60 fps

Met de vorige generatie streamde je nog in HD en haalde je maximaal 720P op 60fps op of 1080P op 30 fps. Het aantal beelden of ‘frames’ per seconde is bepalend voor de beeldkwaliteit van een video. Een laag aantal beelden per seconde zorgt vaak voor een haperend beeld. Door deze upgrade naar 60 fps zullen je video’s dus nog vlotter afgespeeld worden.

Hoe moet ik streamen?

Zorg er steeds voor dat je apparaten en de chromecast verbonden zijn met hetzelfde netwerk.

Streamen vanaf mijn Laptop
Om vanaf je laptop te streamen moet je de Google Chrome browser installeren. Zo cast je eenvoudig een tabblad op TV terwijl jij draadloos verder surft op andere tabbladen. Handig toch? Om een tabblad vanaf Chrome te casten klik je rechts bovenaan op het instellingen-icoontje, tussen de lijst met instellingen zie je ‘Cast’ staan. Vervolgens verschijnen alle beschikbare apparaten, klik op je Chromecast en geniet van je content op TV. Er zijn ook sites die het cast-logo meteen tonen naast hun content. In dit geval hoef je hier enkel op te klikken en kan je meteen genieten van de content op jouw TV.

Streamen vanaf mijn Tablet of Smartphone
Streamen via je tablet of smartphone doe je eenvoudig via verschillende ondersteunde apps.

Kijk televisie waar je maar wil en dat zonder kabel!
Heb jij een internet – en TV abonnement van Telenet, Proximus, Orange of TV Vlaanderen? Dan kijk je vanaf nu TV op elk scherm met een HDMI aansluiting.
1. Sluit de Chromecast aan op je scherm
2. Download de online TV app van je provider
3. Zoek het cast-icoontje in de app
4. Stream naar je TV
LET OP: De chromecast moet ook voorzien zijn van stroom, de chromecast zal dus in de stopcontact moeten

Werkt perfect met volgende apps:
Yeloplay (Telenet)
Proximus TV
Orange TV
TV Vlaanderen Live TV
Overige populaire apps die werken met de Chromecast 3
VTM
Netflix
Stievie
VRT nu
Spotify
YouTube
Videoland
Dezer
VEVO
Plex
Wil je meer compatibel apps ontdekken, download en open de Google Home app, tik vervolgens op ‘Ontdekken’.

Met de Google Chromecast V3 maak je van een oude televisie een smart tv. Zo bekijk je apps zoals Netflix, YouTube en Spotify direct op het grote scherm van je tv. Je bedient de Chromecast met je iPhone, iPad of Android telefoon en tablet. Je opent een app op je mobiele apparaat en streamt zo het beeld naar je tv via je Chromecast. De Google Chromecast ondersteunt wifi op de 5 GHz band. Hierdoor stream je video’s in hoge resolutie naar je tv zonder haperingen. Je plugt de kleine mediastreamer in een tv met HDMI aansluiting. Via de Google Home app voor iOS en Android bekijk en doorzoek je alle apps die de Chromecast ondersteunen.

Maak van jouw TV een smart-TV en stream met het grootste gemak beeld en geluid naar jouw TV. Het is zelfs mogelijk om in combinatie met een Google Home Assistent Speaker de Chromecast V3 met jouw stem te bedienen.

Ongelimiteerd streamen
Zonder problemen geniet je van jouw favoriete series op Netflix, kijk je afleveringen terug via de NPO app of huur je een film via Pathé Thuis. Zelfs als jouw TV geen smartfunctionaliteit heeft. Het enige dat je hoeft te doen is de Chromecast V3 aan te sluiten op een HDMI-aansluiting op jouw TV en je geniet direct van onder andere de volgende apps; Netflix Youtube Spotify NPO (Uitzending gemist) Ziggo Go RTL X KPN iTV NOS Fox Sports Videoland Pathe Thuis Chrome Google Play PLEX LocalCast Google Foto’s Facebook

Eenvoudige bediening
Het werkt heel simpel. Open een van de apps op bijvoorbeeld jouw telefoon, kies wat jij op dat moment wilt zien en druk op de castingknop. De Chromecast V3 laat dan op de TV zien wat jij hebt geselecteerd en dan kun jij jouw telefoon weer gebruiken voor iets anders.

Stembediening
De Chromecast V3 heeft ook de mogelijkheid om te koppelen met een speaker met Google Home ondersteuning. Je hoeft het maar te zeggen en jouw serie op Netflix begint al te spelen, wordt op pauze gezet of zelfs teruggespoeld. Omdat de Chromecast V3 gekoppeld kan worden met Google is het daardoor ook mogelijk om via de Chromecast V3 op jouw TV te zien wie er voor de deur staat in combinatie met de Nest camera’s. Wordt je tijdens het kijken naar een spannende films gestoord door de deurbel, dan kun je snel zien wie er voor de deur staat en met jouw stem de film pauzeren als je de deur open doet.

Met een Google Chromecast maak je van elke ‘gewone’ tv een Smart TV. Door dit kleine apparaatje in de HDMI-poort van jouw tv te pluggen, heb je de mogelijkheid om kinderlijk eenvoudig films te kijken via Netflix, je favoriete foto’s op je tv te laten zien of zelfs retro-games te spelen.

Voordelen van de Google Chromecast

  • Maakt van je tv een Smart TV
  • Eenvoudige installatie
  • Werkt goed samen met Google Assistant
  • Eindeloze mogelijkheden

Supersnel streamen
Met een Chromecast kan je supersnel video’s streamen naar je tv. Via bijvoorbeeld de Netflix-app op je smartphone kan je je favoriete film of serie zoeken en met een druk op de knop deze film of serie in fullhd-resolutie laten afspelen op je tv. Wil je de film pauzeren, een stukje doorspoelen of een stukje terugkijken, dan kan dat ook makkelijk via de app. Heb je iets aangezet en wil je iets anders doen met je telefoon? Geen probleem. Als de content afgespeeld wordt kan je de app afsluiten op je telefoon. Geniet zonder gehaper De Google Chromecast ondersteunt zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi en heeft een ingebouwd adaptief antennesysteem. Hierdoor kan de Chromecast een sterke en stabiele verbinding maken, waardoor je zonder haperingen kan genieten van jouw favoriete content in FullHD-resolutie.

Met de Google Chromecast V3 maak je van een oude televisie een smart tv. Zo bekijk je apps zoals Netflix, YouTube en Spotify direct op het grote scherm van je tv. Je bedient de Chromecast met je iPhone, iPad of Android telefoon en tablet. Je opent een app op je mobiele apparaat en streamt zo het beeld naar je tv via je Chromecast. De Google Chromecast ondersteunt wifi op de 5 GHz band. Hierdoor stream je video’s in hoge resolutie naar je tv zonder haperingen. Je plugt de kleine mediastreamer in een tv met HDMI aansluiting. Via de Google Home app voor iOS en Android bekijk en doorzoek je alle apps die de Chromecast ondersteunen.

Extra informatie

Model

V3

Ethernet verbinding

0

Artikelnummer

Google Chromecast 3 Smart

Opslagcapaciteit

Geen opslagcapaciteit

In de doos

– Chromecast V3 – Voedingskabel – Voedingsadapter

App vereist voor gehele functionaliteit

Ja

App werkt op besturingssysteem

Android

Bediening via mobiele app

Ja

Betaalde diensten vereist

niet-van-toepassing-3-2

Bluetooth

Nee

Bluetooth vereist

niet-van-toepassing-4-2

Compatibel met

niet-van-toepassing-2-2

Delen van gebruikersgegevens vereist

niet-van-toepassing-5-2

Fabrieksgarantie termijn (jaar)

2

Gewicht (g)

259

Introductiejaar

2021

Introductiemaand

Januari

Kan zelfstandig met internet verbinden

Ja

Kleur

Zwart

Merk

Google

Mobiele data verbinding mogelijk

Nee

Ondersteuning met updates

niet-van-toepassing-6-2

Reparatie type

Carry-in

Smart Home Platform

google-assistant-2-2

Taal handleiding

Universeel

Uitzonderingen fabrieksgarantie (jaar)

Schade

Verpakking breedte (mm)

113

Verpakking hoogte (mm)

48

Verpakking lengte (mm)

117

Wifi vereist

Ja

Bij de goedkoopste 
aanbieder

Zodra het product ergens
in de aanbieidng is